Fotograaf

School:
Link:
Studiegebied:
Fotografie
Wanneer vindt deze opleiding plaats?:

Overdag

's Avonds

In het weekend

Omschrijving:

LESPLAATS: NINVOE - ZOTTEGEM - OUDENAARDE

 

Je bent geboeid door het medium fotografie? Je nieuwe spiegelreflexcamera nodigt je uit om schitterende beelden te maken, maar je hebt geen idee waar te beginnen? Dan ben je bij PCVO Dender en schelde aan het juiste adres. Welke soort fotografie je ook wilt beoefenen, bij ons vind je zeker je gading! Dankzij ons team van gedreven fotografiedocenten, die allemaal ook in het vak staan, kan je rekenen op een begeleiding op maat, op welk niveau je ook in de opleiding stapt.

De lessen zijn praktisch georiënteerd. Cursisten verwerven hun vaardigheden tijdens én buiten de lessen. Voor sommige opdrachten kan het gebeuren dat een les verplaatst wordt naar bijvoorbeeld een weekenddag. Aan de hand van extramuros activiteiten worden opdrachten gemaakt op buitenlocaties of wordt kennis gemaakt met de wereld van beeldvorming (vb. bezoek tentoonstellingen,...). De planning van deze extramuros activiteiten gebeurt steeds in overleg met alle cursisten.

De opleiding is een 5-jarig traject. Per schooljaar worden 2 modules gekoppeld aangeboden (80 lestijden per module) . Na de volledige opleiding ontvang je het certificaat FOTOGRAAF.

Volgende modules worden ingericht:

  • 1ste JAAR: BASIS FOTO A + VERWERKING FOTO A
  • 2de JAAR: BASIS FOTO B + FOTOANALYSE
  • 3de JAAR: MENS EN RUIMTE
  • 4de JAAR: ACTIE EN MATERIE
  • 5de JAAR: VERWERKING FOTO B EN PORTFOLIO