ICT Programmeren

School:
Link:
Studiegebied:
ICT
Wanneer vindt deze opleiding plaats?:

Overdag

's Avonds

In het weekend

Omschrijving:

LESPLAATS: NINOVE

Bij de trajectopleiding wordt meerder modules afgewerkt waardoor de cursist op het einde van het traject een eindcertificaat behaalt. Dit is een beroepsgericht eindcertificaat. Wij organiseren in ons centrum hiervoor uit het studiegebied ICT volgende eindcertificaten:

 • eindcertificaat ICT Programmeren
 • eindcertificaat ICT-besturingssystemen en netwerken.

U kan uw DIPLOMA SECUNDAIR ONDERWIJS behalen in het volwassenenonderwijs door de combinatie van dit beroepsgericht eindcertificaat + de opleiding aanvullende algemene vorming (AAV). Indien u reeds in het bezit bent van een diploma secundair onderwijs dan ontvangt u met het eindcertificaat een nieuw diploma secundair onderwijs (met specificatie van het beroepsgerichte eindcertificaat)

Elke trajectopleiding is een 2-jarig traject.

 • TRAJECT 1: eindcertificaat PROGRAMMEREN Xamarin
  • 1ste jaar: Programmeren mobiele apps met Xamarin van Microsoft Centraal in dit opleidingstraject staat enerzijds het verwerven van de basisprincipes van het programmeren en anderzijds het programmeren van mobiele apps. Op het einde van deze opleiding beheerst u de belangrijkste programmeertechnieken en hebt u inzicht in het tot stand komen van moderne mobiele apps. 
   U start met de module “Start to program” en zet uw eerste stappen in het programmeren. De gebruikte programmeertaal is C#. Vervolgens wordt overgegaan naar een specifieke ontwikkelomgeving en leert u ontwikkelen van mobiele apps voor iOS, Android, Windows 10 met Visual Studio Xamarin.
 • TRAJECT 2: eindcertificaat PROGRAMMEREN PHP
  • 1ste jaar+2de jaar: programmeren responsive websites met PHP Maak kennis met de principes van het programmeren voor internettoepassingen. U leert dynamische responsive websites te maken met PHP die geschikt zijn voor desktop, tablet -en smartphonegebruik. U werkt vanuit een geïntegreerde aanpak waarbij PHP, HTML, CSS en Bootstrap aan bod komen. Op het einde van deze opleiding beheerst u belangrijke programmeertechnieken en kan u een moderne responsive / mobile friendly website maken.
 • TRAJECT 3: eindcertificaat PROGRAMMEREN Unreal Engine
  • 1ste jaar+2dejaar: programmeren in 3D omgeving met Unreal Engine U bent geïnteresseerd in de fascinerende wereld van 3D, VR/AR/MR, 3D-architectuur, 3D-simulaties, 3D-animaties, games... en u wilt leren programmeren op een toegankelijke visuele manier dankzij Blueprints Visual Scripting in de gratis, krachtige en moderne 3D-ontwikkelingsomgeving Unreal Engine.
 • TRAJECT 4: eindcertificaat ICT besturingssystemen en netwerken
  • 1ste jaar+2dejaar: besturingssystemen en netwerken In deze opleiding staat configuratie, probleemoplossend denken en handelen bij computer- en netwerkbeheer centraal.